Musea in Malaga

Er zijn in Malaga behoorlijk wat musea te vinden. Het bekendste museum van Malaga is waarschijnlijk het Picasso museum. De collectie van dit museum is één van de grootste collecties ter wereld met werken van deze wereldberoemde schilder. Een ander wereldberoemd museum dat in Malaga te vinden is, is het ‘Centre Pompidou Malaga’. Deze dependance van het Cente Pompidou in Parijs heeft een eigen collectie, maar er worden ook meerdere malen per jaar exposities en tentoonstellingen gehouden. Veder zijn er in de stad nog verschillende kunstmusea, een muziekmuseum en enkele historische musea te vinden. Er zijn in Malaga enkele tientallen musea te vinden en het is niet mogelijk om al deze allemaal in één dag te bezoeken. De meeste musea hebben hun vaste sluitingsdag op maandag.Museo Carmen Thyssen

Het ‘Museo Carmen Thyssen’ is een relatief nieuw museum dat in 2011 voor het eerst haar deuren opende. Als je voor het museum staat lijkt het een klein museum, maar eenmaal binnen kom je er snel achter dat het ‘Museo Carmen Thyssen’ over een indrukwekkende collectie Andalusische kunst beschikt. De entree van het museum en de centrale hal is van oorsprong een Moors paleis, maar erachter is een prachtig vormgegeven nieuwbouwpand geplaatst met veel glas en strakke lijnen.
Op de begane grond en verdieping één en twee zijn uitsluitend schilderijen te vinden van Andalusische kunstenaars. Een wandeling langs deze schilderijen voelt als een reis door de tijd aangezien ze op chronologische volgorde getoond worden. De bovenste verdieping van het museum is bedoeld voor tijdelijke exposities en tentoonstellingen. Het museum is van dinsdag tot en zondag geopend van 10:00 tot 20:00. Op zondagavond vanaf 17:00 is een bezoek gratis.

Museo Picasso Malaga

Het ‘Museo Picasso Malaga’ is zonder twijfel het bekendste en meest bezochte museum van Malaga. Met regelmaat komt het voor dat je er lang in de rij moet staan voordat je het museum binnen mag. Eenmaal binnen wordt je getrakteerd op een omvangrijke collectie schilderijen, schetsen en beelden van Picasso. Jammer genoeg zijn er niet al te veel hele bekende werken van Picasso in Malaga te vinden. Deze hangen in de grote kunstmusea verdeeld over de wereld. Wel hangen er een aantal beroemde schilderijen uit de kubistische periode van Picasso. Het is met name de omvangrijkheid van het museum dat een bezoekje aan het Picasso museum van Malaga bijzonder maakt.
Het museum is het gehele jaar door alle dagen geopend, alleen de openingstijden verschillen per seizoen. Op zondagavond is een bezoek aan het museum gratis.
Het museum is gevestigd in het ‘Palacio de los Condes de Buenavista’. Dit is één van de mooiste paleizen van Malaga.

Voorkom lange wachtrijen voor het Picasso museum van Malaga en koop je kaartjes van te voren online.

Museo de Artes y Tradiciones Populares

Het ‘Museo de Artes y Tradiciones Populares’ oftewel het ‘Museum van Kunst en Tradities’ in Malaga is een etnografisch museum in het historische hart van Malaga. In het museum zijn zoals de naam al doet vermoeden hoofdzakelijk voorwerpen te vinden die met de kunstnijverheid en tradities van de stad Malaga te maken hebben. Zo zijn er voorwerpen te vinden die vroeger gebruikt werden bij de landbouw en visserij. Het museum bestaat uit negentien kamers die samen een goed beeld geven van het landelijke en stedelijke leven in deze regio. Het museum is geopend van maandag tot en zaterdag en gesloten op zon- en feestdagen.

Museo Sacro

Het ‘Museo Sacro’ of ‘cisterciënzer Museum van Malaga’ is te vinden midden in het historische centrum van Malaga niet al te ver van het Alcazaba. Je moet wel goed zoeken want het museum ligt wat verscholen in een smalle zijstraat van een winkelstraat. Het museum is gevestigd is een voormalig cisterciënzer klooster en opende zijn deuren voor het eerst in 2007. Het museum bestaat uit vier kamers waarin voorwerpen, schilderijen en andere kunstwerken te vinden zijn die direct te maken hebben met het leven van de cisterciënzers.

Wil je bezienswaardigheden in Malaga bezoeken, heb je kaartjes nodig voor de musea, wil je korting op attracties en hop-on-hop-off-bussen of wil je andere activiteiten in Malaga ondernemen? Regel dan je tickets vooraf via internet!

Ga naar Tiqets Malaga voor alle voordelige ticketprijzen.

Museo del Vidrio y Cristal

Het ‘Museo del Vidrio y Cristal’ of het glas en kristalmuseum van Malaga is één van de verborgen pareltjes van de stad. Het museum is te vinden buiten het oude centrum, maar ondanks dat je er wat verder voor moet lopen of rijden is het toch zeer zeker de moeite waard. Het museum is te vinden in een 18e-eeuws herenhuis in de wijk San Felipe Neri. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie glas-in-loodramen, kannen, karaffen, glazen en andere glazen objecten. Onder begeleiding van een gids kom je alles te weten over dit bijzondere museum en zijn collectie.

Centre Pompidou Malaga

Het ‘Centre Pompidou Malaga’ is een bijzonder museum net buiten de historische binnenstad van Malaga. De architectuur van het museum is opvalland te noemen. Op het eerste oog lijkt het museum niet meer dan een grote glazen gekleurde kubus. Als je goed kijkt is dit slechts een klein onderdeel van het museum. In het museum zijn ongeveer 70 werken te vinden uit het’ Centre de Pompidou’ in Parijs die aangevuld worden met tijdelijke exposities en tentoonstellingen. Er zijn onder andere werken van Kees van Dongen, Li bin, Tony Ousler en Sigalit Landau in het museum te vinden.
Het museum is alle dagen van de week geopend behalve op dinsdag. De openingstijden van het museum verschillen per seizoen.

Centro de Arte Contemporáneo de Málaga

Het ‘Centro de Arte Contemporáneo de Málaga’ beter bekend als het CAC is het museum voor hedendaagse kunst in Malaga. Het is een vrij jong museum dat in 2003 voor het eerst zijn deuren opende. Het museum is in zijn geheel gericht op moderne beeldende kunst. In het museum zijn beelden van zowel Spaanse als internationale kunstenaars te bezichtigen. De vaste collectie van het museum is niet al te groot, maar deze wordt aangevuld met tijdelijke exposities en tentoonstellingen. Het leukste van dit museum is, dat het gratis te bezoeken is.

Museo de Málaga

Het museum van Malaga is ontstaan in de jaren zeventig van de vorige eeuw door het fuseren van het provinciale museum van schone kunsten en het archeologisch museum van Malaga. Door deze twee musea met elkaar te combineren is er een unieke collectie ontstaan die een bijzonder beeld schetst van Malaga en zijn omgeving. Tot het kunsthistorische deel van de collectie behoren hoofdzakelijk werken van kunstenaars uit Malaga en Andalusië. Tot het archeologisch deel behoren archeologische vondsten die gedaan zijn in Malaga en in de directe omgeving van de stad. Een groot deel van de vondsten zijn gedaan in en om het Alcazaba.Museo Interactivo de la Música

Het ‘Museo Interactivo de la Música’ is een museum dat je zeker niet mag missen tijdens je stedentrip in Malaga. Zeker niet als je de stad bezoekt met kinderen. Dit is namelijk het leukste museum van Malaga voor kinderen. In welk ander museum mag je nu op een groot aantal instrumenten spelen. De kamers in het museum zijn verdeeld in drie kleuren. De witte zijn de algemene kamers, de zwarte de tentoonstellingskamers en de rode degene waar je op de instrumenten mag spelen. Zo kun je eindelijk een keer een viool, een didgeridoo, een elektrisch drumstel of een cello uitproberen. In de rode kamers is het in de meeste gevallen erg druk en een behoorlijke herrie. Iets wat je niet zou verwachten in een museum.
Het museum is zeven dagen in de week geopend.

Russisch Staatsmuseum en het automuseum

Het ‘Russisch Staatsmuseum van Malaga’, hier ook wel ‘Museo Ruso’ genoemd is één van de populairste en drukstbezochte musea van de stad. Het museum is gevestigd in een oude tabaksfabriek waar ook het automuseum van Malaga in is gevestigd. In het ‘Museo Ruso’ zijn ongeveer honderd kunstwerken te vinden van beroemde Russische kunstenaars zoals Kandinsky, Chagall en Tatlin. Naast kunstwerken is er in het museum ook plaats voor Russische films en theater. Leuk detail is dat een bezoek aan het museum gratis is.

Het automuseum van Malaga, of zoals het hier het ‘Museo Automovilistico de Málaga’ genoemd wordt is gevestigd in een zijvleugel van de tabaksfabriek. In het museum wordt de voormalige privécollectie van een Portugese zakenman tentoongesteld. Het museum beschikt over en indrukwekkende collectie automobielen. De oudste, een Winner, komt uit 1897.

Museum Revello de Toro

Het Museum Revello de Toro ligt op een steenworp van het Museo Sacro. Het museum is in zijn geheel gewijd aan de wereldberoemde kunstenaar Revello de Toro die net als Picasso in Malaga is geboren. Het museum is gevestigd in het voormalige woonhuis van de beeldhouwer Pedro de Mena y Medrano. Voor het museum is een borstbeeld van hem te vinden. In het museum dat in 2011 zijn deuren openende zijn meer dan tweehonderd schilderijen van Felix Revello de Toro te bezichtigen. Naast de vaste collectie over Revello de Toro worden er met regelmaat tijdelijke tentoonstellingen en exposities in het museum gehouden.