Vliegen naar Malaga

Malaga is een ideale bestemming om met het vliegtuig naartoe te reizen. Hemelsbreed bedraagt de afstand tussen Amsterdam en Malaga net iets minder dan 2300 kilometer. De hedendaagse vliegtuigen doen gemiddeld minder dan drie uur over een vlucht tussen deze twee steden, inclusief het opstijgen en het landen. Indien je een vliegticket boekt met een overstap dan kan de totale reistijd oplopen naar soms wel zeven tot acht uur als je geen goede aansluiting hebt. Er is echter voldoende keuze aan rechtstreekse vluchten vanuit Nederland of luchthavens die over de grens in België of Duitsland liggen.

Luchtvaartmaatschappijen

Je hebt de keuze uit verschillende luchtvaartmaatschappijen om mee naar Malaga te vliegen. Onder Nederlandse toeristen zijn Transavia, Ryanair en Easyjet vrij populaire keuzes. Ook de vluchten van de Spaanse maatschappijen Vueling en Air Europa vinden gretig aftrek. Bij Air Europa heb je wel een overstap in Madrid; zowel tijdens de heenweg als de terugweg.
Wie met Transavia naar Malaga vliegt die hoeft niet persé vanaf Schiphol te vliegen. Het is bij Transavia vaak ook mogelijk om vanaf Eindhoven of Rotterdam naar het internationale vliegveld van Malaga te vliegen.

Vind goedkope vliegtickets naar Malaga bij Transavia

Grote prijsverschillen

Vliegen naar Malaga hoeft niet duur te zijn. Veel hangt af van wanneer je reist en hoe ver van tevoren je je vliegticket geboekt hebt. De goedkoopste vliegtickets heb je voor Malaga meestal als je ruim vooraf al geboekt hebt. Naarmate de vertrekdatum in zicht komt stijgen de prijzen vaak. Houd ook goed de aanbiedingen in de gaten. Soms hebben de vliegmaatschappijen speciale acties waarbij je echt voor een prikkie naar Malaga kunt vliegen. Via nieuwsbrieven of social media blijf je op de hoogte van de meest recente deals.

Malaga Airport

Malaga Airport officieel Malaga-Costa del Sol Airport behoort tot de grootste en drukste vliegvelden van Spanje. Qua aantallen moet het alleen de vliegvelden van Madrid, Barcelona en Mallorca voor zich laten. Malaga Airport is het belangrijkste vliegveld van de Costa del Sol. Het vliegveld ligt op ongeveer acht kilometer van de stad Malaga. Het is een groot modern vliegveld dat van alle gemakken voorzien is. In de centrale hal zijn er behoorlijk wat winkeltjes en eetgelegenheden te vinden.
Een vlucht van Schiphol Airport naar Malaga Airport zal ongeveer 2,5 tot 3 uur in beslag nemen. Omdat Spanje één van de schengenlanden is zal de paspoort- en douanecontrole niet lang in beslag nemen.

Transfers

De makkelijkste manier om van het vliegveld naar je hotel te komen is met een taxi, maar dit is in veel gevallen ook de duurste optie. Goedkoper is het om met het openbaar vervoer vanaf Malaga Airport naar de stad te reizen. De snelste manier is met de recent aangelegde metro, maar ook de bus kan een goed alternatief zijn. Als je een pakketreis geboekt hebt dan is de transfer van de luchthaven naar de accommodatie mogelijk inbegrepen. In dat geval meld je je bij de lokale vertegenwoordiging van de reisaanbieder die op het vliegveld aanwezig zal zijn.

Met de taxi vanaf het vliegveld naar het centrum van Malaga

Wie snel en gemakkelijk vanaf de luchthaven van Malaga naar het centrum wil reizen kan dit doen met een taxi. Boek je deze luchthaventransfer met Get Your Guide met dan kun je vooraf perfect zien wat deze rit je zal kosten en wat de verwachte duur is. Op deze manier kom je niet voor onverwachte verrassingen staan, dit scheelt een hoop met onzekerheid. Als vooraf je taxi boekt, zal deze op het vliegveld van Malaga op je staan te wachten. Het is natuurlijk mogelijk om de rit te annuleren mocht de reis toch niet doorgaan.